Vad tycker du är den viktigaste förmåga som vi måste besitta för att bli framgångsrika? Jag är väl medveten om att vi alla har väldigt olika definition av framgång. För en del så handlar det om familjen. För andra om mer mätbara saker som ekonomi eller möjlighet att göra skillnad i världen.

Inte för att jag vet vad din personliga syn på det här är, men jag vågar utlova att vad vi än har för idé om det hela så mynnar det ut i någon form av känsla som vi vill ha mer eller mindre av. Alltså, ingen vill väl egentligen ha en stor hög med papperslappar med döda berömdheter på? Det vi vill ha är den känsla av trygghet eller frihet som vi tror pengar ska ge.

Kanske inte lika uppenbart att se att vi inte ens vill ha en kärleksfull familj. Det vi vill ha, om vi är riktigt ärliga, är den känsla av närhet och kärlek som vi tror att en sådan familj kan ge oss. Samma med hälsa, hus med havsutsikt, bli känd, få ett nobelpris eller vad helst vi nu än går och drömmer om.

Vill vara noga med att påpeka att det inte är något fel på att vilja ha de här sakerna. Det som jag anser ställer till det för oss är snarare att vi tror att framgång, i vilken form vi än har definierat den, ska kunna leda till lycka. För i sanningens namn är väl ordet som skulle kunna sammanfatta alla våra känslor av trygghet, frihet, kärlek, stolthet och mening – Lycka.

Kopierat och vidarebefordrat med tillstånd av Anders Haglund “Veckans Anders” www.lifevision.se

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.