Att vara egenföretagare innebär ju en massa olika utmaningar och de flesta är väl inte  medvetna om vilka de är innan man startar, utan de flesta dyker upp under resans gång. Antingen så reder man ut dem eller så….ja, gör man det inte!

Jag funderar mycket på hur man skulle vilja ha en verksamhet, som är hanterbar och som har potential att bli något bestående, där man inte måste jobba ihjäl sig för att få det att fungera….jag kom fram till några punkter som skulle göra en verksamhet perfekt:

images

Global Verksamhet

Den perfekt verksamheten är så klart global, och sträcker sig utanför ditt grannskap, ort och land. Den perfekta verksamheten är GLOBAL.

images-2

Återkommande behov

Perfekt vore ju om man har en produkt som förbrukas återkommande, och som folk vill och behöver ha.

images-3

Inga anställda

Tror de flesta kan hålla med mig, att en perfekt verksamhet inte kräver att man har anställda. Desto färre personer som krävs för att driva den, desto bättre.

images-4

Låga omkostnader

Den perfekta verksamheten har låga omkostnader, som inte kräver dyra lokaler, marknadsföring, inventarier, maskiner eller övrig utrustning. Dessutom så ökar inte verksamhetens omkostnader när verksamheten växer.

Unik produkt

För att det skall vara perfekt, så vill du ha en produkt som är unik, och som få har möjlighet att kopiera. Jag menar att du har en orginalprodukt som kräver specialkompetens för att producera.

Låg investerings/startkostnad

Tänk att kunna starta till en verkligt låg kostnad, utan att du behöver en stor check-kredit eller massor med utrustning.

images-7

Rörlig

Med en global verksamhet, så är det perfekt om du kan ta med dig din verksamhet, när du reser runt. Du kan ta din verksamhet till flera olika länder.

Jag har studerat många olika typer av verksamheter under åren, och de flesta har brister som gör att många av de rubriker jag noterat ovan faller bort. Tänk efter själv, hur är din verksamhet? Vilka av punkterna kan du bocka av? Hur perfekt är din verksamhet?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.