Visst är det så, ordet Semester är just nu ett känsligt ämne för de flesta. Faktum är ju att de flesta har haft sin semester och det är kanske idag som är just den sista dagen. Efter helgen, så är det jobbet som gäller igen, och det är 48 veckor till nästa gång.

Hur många år har du haft det så? Många, eller hur, och därför så känns det som det är helt normalt att ha det så, för det har ju alltid varit så!

Härom dagen så lästa jag ett inlägg på Twitter där någon sa -“så kan vi ju inte göra, för så har vi ju aldrig gjort tidigare” och det är ju ett skrämmande sätt att se på saker och ting, men nog väldigt vanligt.

Jag har ju själv varit egen företagare i drygt 5 år, och som egen företagare så anser jag inte att jag har någon semester.
Många gånger när jag är ute och rör mig, så antar människor att jag antingen är arbetslös, eller har semester och ofta är det lättast att säga att jag har semester, för det blir inte så mycket frågor…..

Sanningen är att jag som företagare väljer att jobba, eller att inte jobba. För mig är det otroligt värdefullt att vara den som bestämmer om jag skall jobba eller inte, och att inte behöva fråga någon annan om jag kan vara ledig, eller om jag kan jobba.

För så är det ju normalt, du har dina arbetstider, som någon har bestämt åt dig, och vill du jobba lite mer för att tjäna lite mer, så kan du normalt inte bara göra det….det är inte säkert att din arbetsgivare vill betala dig extra. Du måste fråga, eller hur (sedan kan du ju få beordrad övertid, men det är ju också något som någon annan bestämmer åt dig).

Vill du vara ledig en tisdag, så måste du fråga…..

Att ha friheten att jobba när man vill, är den största anledningen till att jag valde att jobba för mig själv. Sedan måste man vara noga med att välja en verksamhet som inte styr dig…för bara för att man är egenföretagare, så betyder inte det att man gör som man vill, utan man måste se till att arbeta med något som inte kräver att du är på plats…..något du kan ta med dig överallt och som kan generera tillväxt utan att du gör allt arbete själv.

Då kan man skapa sig en inkomst och en frihet i kombination och det är värt mer än du kan ana.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.