Rörvikshus byggde ÅRETS HUS 2016.
I Sveriges största hustävling vann vårt spektakulära trähus, ritat med läckra inslag av välvt sedumtak, fasad i lärkträ och detaljer i aluminum.

Sveriges största hustävling ÅRETS HUS 2016 arrangeras av tidningen Allt om Villor&Hus och mediegruppen Lifestyle Publishing. Juryns motivering lät:

”Rörvikshus vann våra läsares hjärtan med sitt läckra trähus, ritat och byggt med spektakulära inslag som sedumtak, glasväggar, aluminiumpartier och fasad i lärkträ. Huset ligger precis på bergskammen så att trädäcket liksom ”hänger” över stupet, med obegränsad utsikt och flödande ljus. Ett sådant här hus kräver dessutom väl utfört snickeriarbete, in i minsta detalj, för att komma till sin rätt. Rörvikshus antog utmaningen att kombinera fabrikstillverkning med speciallösningar, och lyckades med den äran.”

Stolta för utmärkelsen
– Vi är otroligt hedrade och stolta över den här utmärkelsen. Huset är verkligen något utöver det vanliga kräver en hel del avancerade lösningar. Det är trots allt inte alla husföretag som kan klara av ett sådant här projekt. Alla på Rörvikshus är stolta över vad vi tillsammans åstadkommit, säger David Tiderblom Vice VD på Rörvikshus.

Naturen flyttar in
Jonne Johansson är arkitekten bakom ÅRETS HUS 2016. På Alltomvillorochhus.se berättar han mer om sina tankar kring huset. Jonne säger bland annat följande om huset:

– Interiören är väldigt ljus och luftig, med en stark förbindelse med naturen runtomkring. Delen som är ett ”glashus” lyfter nästan in naturen i huset. Jag tycker också mycket om utsikten och att även övervåningen har så fin utsikt över naturen och över vattnet. Tekniskt sett var huset en utmaning att konstruera. Stora delar av huset är i två plan och dessutom öppet upp till nock med det rundade taket, vilket ställer speciella krav, till exempel på hur huset står emot vind. Jag tycker att Rörvikshus har utfört projektet på ett imponerande sätt. De såg det som en utmaning, och de lyckades.

Ett hus att trivas i
Familjen Reinfeldt som numera bor i ÅRETS HUS 2016 är mer än nöjda med sitt hus. De hade flera önskemål som krävde speciallösningar och som vi på Rörvikshus löste. Alltifrån de stora glaspartierna till de många kloka och förenklande lösningarna. Så vad tycker de själva om huset:

— Det är nog att tillbringa tid här. Att sitta på altanen, att vakna mitt i naturen, att ta stigen ned till vår brygga och ta ett dopp eller en tur med båten. Det är lika vackert här när det är snöstorm och is som när det glittrar i vågorna. Vi ska faktiskt fira vårt första nyår här i år, så vi hoppas på mycket snö, säger Lars-Olof.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *