Är du rut-eller rot-företagare, beroende av bil i din verksamhet och har kunnat anställa en ung person tack vare den lägre arbetsgivaravgiften? Då finns all anledning att vara orolig, både för dig och din medarbetare.

På fredagseftermiddagen höll nämligen finansminister Magdalena Andersson (S) och finansmarknadsminister Per Bolund (MP) presskonferens om ett antal skatteförslag i den kommande Vårbudgeten. För oss som älskar företagande, tillväxt och skapandet av nya jobb var det dåliga nyheter.

10431460_871750189513952_5874481833132260650_n

Att regeringen planerar att sänka rot-avdraget från 50 till 30 procent av arbetskostnaden fick vi veta tidigare i veckan läs mer om vad vi tycker om detta här och lika:a Företagarnas facebooksida Rotupproret.

Får regeringen som den vill ska också rut-avdraget sänkas till max 25 000 kr om året. Det innebär färre vita jobb i dessa branscher och därmed mindre pengar till statskassan och den gemensamma välfärden. Det är tråkigt både för dem som blir av med jobben och för dem som inte längre kommer ha råd att nyttja dessa tjänster.

Läs hela artikeln här!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.