IMG_2386

Antalet fastighetsköp i Spanien var under årets första kvartal det största på fem år.

Spanien redovisar nya siffror som styrker fastighetsmarknadens återhämtning. Mellan januari och mars genomfördes 99 427 bostadsköp i Spanien. De senaste tolv månaderna har försäljningen ökat med 11,3 procent.

Ett annat tecken på återhämtningen är de stigande fastighetspriserna. Dessa har stigit det senaste året med i genomsnitt 6,3 procent och ökningen är som störst i storstäderna samt på Mallorca.

Svenskar stod för 6,3 procent av de utländska köpen i Spanien under årets första kvartal. Dessutom är svenskarna fortsatt den nationalitet som köper mest i Spanien, räknat per capita.

Svenskarnas aptit på Spanien fortsätter att öka. Under året räknar vi med 48 000 utländska köp, varav 3 500 är svenskar.

Svenskarna är faktiskt just nu andra största grupp bakom britterna på både Costa Blanca och Costa del Sol. Räknar man per capita är svenskarna utan tvekan största utländska grupp i Spanien.

Bakgrunden är naturligtvis bättre flygkommunikationer och relativt låga bostadspriser. Jag tror också det faktum att vi och andra större svenska aktörer etablerat oss och förenklar och tryggar ett köp i Spanien spelar en stor roll.

Läs mer på www.myproperty.se

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.