Jag ville öppna en butik, och stod inför 2 val, ett normalt och ett onormalt….men efter att ha funderat lite, så tog jag mitt beslut….hur hade du tänkt, utifrån följande scenario?

 Detta anses “normalt“:

Jag öppnar en butik i en liten stad, skaffar en lokal och lånar ett par 100,000kr för att inreda butiken, skaffa lagerhyllor och inredning. Jag köper in ett varulager och fyller upp butiken, och så annonserar jag i tidningar och i utskick, för att locka kunder till min butik, som skall komma in och handla av mig och det är tyvärr väldigt svårt att få igång en omsättning i butiken som räcker till hyra, amorteringar, räntor och inte minst till att ta ut en lön….men efter några månaders slit, så börjar kunderna komma mer regelbundet och när något eller några år har gått, så redovisar jag en vinst i bolaget, men det finns inte så många fler kunder att nå i min lilla stad……så…

….för att öka min omsättning och vinst, så öppnar jag en butik/filial i en annan stad och anställer en person som sköterskan butiken. Nu har jag 2 butiker som genererar vinst och nästa steg är att öppna ytterligare butiker i fler orter. När varje butik ger en summa i vinst, så kan antalet butiker jag har dubblera vinsten, så länge omsättningen hålls uppe….

Tyvärr är det väl så att för de flesta som genomför följande, så innebär det att man stänger butiken inom 1-3 år pga dålig lönsamhet, med stora skulder eller tom med en konkurs som följd….man har aldrig någon möjlighet att öppna butiker i fler städer och öka visterna, då man har svårt att få lönsamhet i sin egen lilla butik.

Man hade naturligtvis en omsättning i sin butik under tiden, men av den omsättningen så är det bara ca 30-40% som skall räcka till alla omkostnader, så om du omsätter 100,000kr så har du i bästa fall 35-40,000kr som skall täcka alla kostnader och ge dig en lön….

Har man dessutom börjat REA sina varor och sålt ut eller haft kampanjer, för att få till omsättning, så är den siffran troligen mindre…

Håller du med mig?

 

Detta anses onormalt:

Att starta med direktförsäljning…..

Man startar genom att själv bli kund i sin egen “butik” och investerar i produkter som man själv är brukare av, tex näringsprodukter. Det krävs inget lager, ingen butik och ingen inredning och man får tom en “onlinebutik” där man kan marknadsföra sin butik och få kunder att handla direkt.

Man marknadsför sin butik genom att berätta för människor man träffar på om sina produkter och så låter man de som vill handla produkterna själva. De beställer direkt från lager och får leverans hem till sin dörr.

De som vill kan välja att bli kund eller de kan också “öppna” en egen butik och marknadsföra produkterna i sin tur.

Om de väljer att öppna sin egen onlinebutik så får de också en egen hemsida som de kan marknadsföra och leda kunder till. Den butiken blir också som en filial till min butik och den omsättning som sker i den butiken kan jag också tillgodoräkna mig, precis som om jag hade öppnat en filial i en annan stad.

Mao så har jag både min och den personens omsättning nu, och det gör att vinsten ökar. Det finurliga är att om jag hjälper min ”affärspartner” att också hitta fler filialer, så ökar både min och hans/hennes (hens) omsättning…..

Men för att det skall bli rättvist och fungera så delas dessa butiker in i 2 organisationer, vilket gör att den som bygger dessa 2 organisationer bäst är den som får den största omsättningen och inte minst, vinsten! Det gör att min affärspartner kan öppna fler filialer än mig, och därmed också få en större vinstdelning än mig….helt rättvist.

Vi kan tillsammans öppna filialer i Finspång, Östergötland, Sverige, Norden, Usa – ja, i totalt över 60 olika länder runt om i världen. Vi kan skapa en global verksamhet och allt vi gör, är att marknadsföra en produkt, som vi med glädje använder själv, till kostnaden av en månads förbrukning! Global verksamhet för en simpel 1,000-lapp i månaden….

Visst låter det för bra för att vara sant? Vad tycker du?

Framtidens handel

Allt eftersom fler och fler inser hur det verkligen fungerar, så kommer den här modellen av handel att anses mer och mer “normal” och den andra butikshandeln, blir den som bli lite mer “onormal”. Om 20 år, om inte tidigare, så kommer butikshandeln kraftigt reduceras…(min tanke)…

Jag har med andra ord tagit steget och startat en framtida wellnessbutik redan nu. Det har i dagsläget gett mig filialer i flertalet städer, som Östersund, Stockholm, Härryda, Norrköping, Växjö  och ytterligare 1 i Finspång..och dessa butiker har gett butiker i Östersund, Gyttorp, Hägersten, Slussfors, (norge), och Östersund igen. Dessutom finns det i nätverket ca 250 filialer från övriga Sverige, Usa, Norge, Estland, Tyskland, Spanien och Frankrike.

Nya “butiker” är på gång och fler och fler blir det allt eftersom vi blir fler som marknadsför produkter och butiksmöjligheten. När jag började var jag ensam, nu är vi betydligt fler, och för varje ny som tillkommer så är vi fler och fler som pratar om våra produkter och om möjligheten att öppna en framtida wellnessbutik…. Hur häftigt är inte det.

Dessutom så slipper jag vara låst i en butik hela dagarna, jag rör mig fritt, och bestämmer själv när och hur mycket jag vill jobba….

Hur hade du valt?

Vill du:

    • Prova en produkt
    • Handla en av världens starkaste antioxidanter
    • Lär dig mer om möjligheten
    • Öppna din egen butik

JA, då hör du enkelt av dig till mig

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.