Seth Godin skriver i inledningen till en av sina böcker: “To be the best in your world is greatly underrated”. Många tycker att detta verkar lite märkligt, men för mig handlar det om en ambition som ständigt påverkar det jag gör i nuet. Det går självklart inte att mäta, förmodligen kommer jag aldrig att ta mig dit, men det är en sjuhelsikes ambition att vakna med varje morgon. Och det får mig att bli nörd inom ett enda litet område där min talang, passion och ambition går ihop – Ditt professionella rykte.

Självklart är det väldigt bra att ha talang eller en expertis, men det räcker tyvärr inte. Det är alltid ambitionen som tar dig hela vägen. I grunden vill nog alla vara bra, men hur många är villiga att offra tid och pengar för att bli riktigt bra.

Det är alltid intressant att se hur en persons ambition upplevs – det är en mycket viktig del av ditt professionella rykte. Men ambition är också det du formulerar själv – din Next Big Thing – vad är det för resultat du vill uppnå kommande år. Potential överträffar erfarenhet enligt nyligen publicerad forskning.

Att få reda på hur din ambition och potential uppfattas av din professionella omgivning blir avgörande.  Det är en mycket viktig del av ditt professionella rykte tillsammans med faktorer som t.ex. din trovärdighet, uthållighet och en rad andra spännande faktorer.

Artikeln är  skriven av Per Frykman och originalet hittar ni här!

 

2 thoughts to “Jag fascineras av ambition.

 • Per Frykman

  Hej

  Kul att du lägger vidare min artikel på din blog, men jag vill bara poängtera att rubriken på artikeln är “Jag fascineras av ambition”. Det kanske borde framgå, eftersom artikeln får en lite annorlunda ingång med din nya rubriksättning.

  Ha det gott
  Per

  Svara
  • mikaelsaaf

   Hej Per

   Läste din artikel och ville verkligen dela med andra….hade gärna frågat innan, men med länk tillbaka så skall du ju märka att jag gör det. =)
   Tack för en bra artikel, och jag har justerat rubriken, som blev fel…
   Rätt skall vara rätt!

   Ha det gott själv!

   Mikael

   Svara

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.