Vi utför ett omfattande opinionsarbete för att skapa bättre förutsättningar för företagande i Sverige. Sverige ska vara en förebild för företagande i Europa. För det behövs både fler och växande företag. För att det ska bli verklighet måste det bli enklare och lönsammare att starta och driva företag, att växa och anställa. Under parollen Företagarlinjen driver vi våra tre viktigaste frågor.

Sverige behöver ett lägre skattetryck

Företagarna vill se en rejäl sänkning av egen- och arbetsgivaravgifterna med fokus på småföretagen. Lönekostnaderna är den helt dominerande kostnaden och avgör i hög grad företagens konkurrenskraft och tillväxtmöjligheter. Ägarbeskattningen är en annan nyckelfråga. Det ska löna sig att driva företag.

Sverige behöver en flexiblare arbetsmarknad

Samhälle och näringsliv förändras. Övergången till ett kunskapsbaserat näringsliv med fler småföretag och en snabbt växande tjänstesektor ställer höga krav på rätt kompetens på rätt plats. Den nuvarande arbetsmarknadsmodellen ger raka motsatsen; inlåsning för den som har jobb och utlåsning för alla andra. Vi behöver bryta trögheten på arbetsmarknaden. Bästa kompetens och inte antal år på jobbet måste få styra. Det behövs en modell där det lönar sig att anställa.

Sverige behöver enklare regler 

Ett bra företagsklimat förutsätter enkla och stabila regler som fungerar som stöd och inte hinder. Företagare ska inte belastas med onödig byråkrati, krångliga regler och långa handläggningstider för nödvändiga tillstånd. Det är inte modellen för ett Sverige där det lönar sig att starta och utveckla sitt företag.

Källa:
www.foretagarna.se
.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.