Vare sig du ska hålla en sälj presentation för en kund eller om du helt enkelt ska göra cold calls, kan ditt självförtroende lyfta eller sänka dig. Entreprenör24 ger dig fyra tips på hur du kan öka ditt självförtroende inför viktiga möten. 

Använd dig av dessa fyra regler för att försäkra framgång med din nästa presentation, möte, eller säljpitch.

1. Var förberedd

Det spelar ingen roll hur osäker du är inför ett möte, ju mer du har tränat och förberett desto bättre resultatet kommer du att få. Rädslan inför ett möte kan försvaga ditt självförtroende – men genom att fokusera på att läsa på och öva så kan du ha bättre koll på vad som väntar dig. En enkel handling som att ta en papper och penna och skriva ner dina mål inför ett möte kan vända situationen mot rätt riktning och hela din attityd inför mötet.

2. Bli smartare när du möter motgång

Var inte rädd när du får avslag. Motgång, misslyckande, och förlorade affärer påverkar inte ditt självförtroende såvida du inte kämpar tillbaka och bestämmer dig för att gräva djupare. Om du får ett “Nej” – fråga dig själv vad det är som du behöver lära dig. Behöver du ändra på din presentation? Behöver du ringa fler samtal? Finns det något behov hos kunden som du har missat?

Lär dig av dina misstag och ändra därefter på ditt sätt att arbeta. Genom detta kommer du att lära dig att arbeta smartare och inte ge upp vid minsta lilla avslag. Detta kommer även göra det enklare för dig att lyckas nästa gång du möter en liknande situation.

3. Studera dina kunders kunder 

När du försöker studera din kund så kan du göra det bäst genom att förstå deras mål, och målet för deras kunder. Du blir mer självsäker i ditt arbete när du förstår dina kunders utmaningar, mål, och på vilket sätt som dina lösningar kan hjälpa dem.

4. Skapa din egen förändring

Var försiktig med vilka personer som du omringar dig själv med. Läs böcker som kommer att bidra till din personliga och professionella utveckling. Det är viktigt att du inser att den miljö du skapar omkring dig kommer att ha stor betydelse för din attityd och prestation i ditt arbete.

Framgångsrika personer har självförtroendet att ta risker som andra försöker undvika. Om du vill bygga ett självförtroende som kommer att hålla sig stark under svåra förhållanden så måste du vara villig att förändra sättet du jobbar och tänker.

Källa: Inc.com 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.